Restaurant Versaen

renovatie

Titel :

Restaurant Versaen

Opdrachtgever :

Bedrijfsmatig

Jaar :

2014

Delen:

Project Omschrijving:

Restaurant Versaen is in een jaar tijd een begrip geworden in culinair Brabant. Het restaurant wat in februari 2015 haar deuren opende na een grondige verbouwing is in zijn eerste jaar al goed voor een Bib Gourmand. Onlangs was Versaen ook al de hoogst genoteerde Brabantse nieuwkomer in de nieuwe hotel- en restaurantgids GaultMillau.

Een knappe prestatie van de twee chef-koks van Restaurant Versaen Wouter van Orsouw en Hans Derks. Zij besloten in 2014 samen het pand te betrekken dat voorheen als slagerij dienst deed. Het pand stond al enige tijd leeg en was toe aan een grondige renovatie. De slagerij met het slachthuis erachter waren erg vervallen en is slechte staat. De gevels waren verzakt en het dak zo lek als een mandje. Constructief was het pand niet toekomstbestendig en ook hier moest dus uitgebreid ingegrepen worden.

De nieuwe eigenaar van het pand betrok Kantoor Princen bij het renovatie traject. De bestaande situatie werd in kaart gebracht en de toekomstbestendige plannen in diepte uitgewerkt. Het vergunningstraject voor dit gemeentelijk rijksmonument werd ook door Kantoor Princen verzorgd. Door het toepassen van een imposante staalconstructie aan de binnenzijde van het pand heeft het pand de authentieke verzakte achtergevel kunnen behouden, dit was een belangrijk aspect voor de vergunning verlening. De achtergevel is van oorsprong een voorgevel en behoort daarmee tot het karakteristieke Ravensteinse stadsgezicht.

Al snel kwamen Hans en Wouter in beeld met de wens om in dit pand Restaurant Versaen te starten. Lagardesign  (partner in het samenwerkingsverband (Kavel40) heeft aan de hand van de tekeningen van Kantoor Princen geholpen met het visualiseren van hun droom. De korte lijnen tussen deze partijen zorgde voor een vloeiende communicatie en een spoedig verloop van het traject. Het pand is geheel in 3D vertaald en samen met de toekomstige eigenaren van Versaen verder ingericht zodat zij een perfect beeld kregen van de mogelijkheden van hun toekomstige zaak. Het bleek een uitstekend hulpmiddel, het fraaie eindresultaat is hier het bewijs van.

Start typing and press Enter to search

Woonhuis Ooijen - Kantoor PrincenSnuf en Shoe - Schaijk